Dorsoduro 750/Dorsoduro 750 Factory


Dorsoduro 750
Tip pogonskog agregata V twin 90 stupnjeva, četverotaktni, hlađen tekućinom, Ride-by-Wire System.
Ukupna zapremina 749.9 cc.
Snaga i okretni moment 92 KS pri 8750 okr/min i 82 Nm pri 4500 okr/min.
Razvod i napajanje Dvije bregaste osovine i četiri ventila po cilindru. Ubrizgavanje.
Mjenjač Šest brzina, hidraulična spojka u uljnoj kupci.
Okvir Kombinacija čeličnih cijevi i aluminijskih greda.
Prednji i stražnji ovjes Upside-down vilica promjera 43 mm, hoda 160 mm i monoamortizer hoda 160 mm.
Dimenzije prednje i stražnje gume 120/70-17 i 180/55-17.
Kočini sustav- naprijed i straga Dvostruki disk promjera 320 mm i radijalne čeljusti s četiri klipa. Disk promjera 240 mm i čeljust s dva klipa.
Međuosovinski razmak 1505 mm.
Visina sjedala od tla 870 mm.
Zapremina spremnika za gorivo 12 litara.
Težina Nije tvornički deklarirana, ali iznosi oko 200 kg sa svim tekućinama (spreman za vožnju).
Maksimalna brzina Oko 210 km/h.

Dorsoduro (tal jaka leđa ili tvrda kost) 750 je Aprilijin maxi supermoto model kojeg odlikuju lakoća upravljanja i zabava koju pruža u vožnji a zbog mogućnosti odabira mape paljenja pogodan je čak i za početnike koji imaju neko iskustvo u supermoto kategoriji, ali i za iskusne profesionalce željne adrenalina.

Dorsoduro, od kad se pojavio na tržištu 2008. godine, izazvao je buru na tržištu motocikala jer je bio prvi maxi supermoto model ( V2, 750 cc.) srednje zapremine koji nudi tri moda rada, puni paket opreme te agresivni dizajn sa rešetkastim okvirom i preljepo dizajniranim ispušnim sistemom.

Nakon Dorsodura 750 pojavljuje se i prestižna verzija Dorsoduro 750 Factory, koja je opremljena karbonskim dodacima, poput: prednjeg blatobrana, spremnik goriva itd, te je cijeli motocikl izveden u crnoj boji i s posebnim grafikama te crvenim okvirom koji daje dodatnu dozu ekskluzivnosti i agresivnosti.

Također tu je i sjedalo koje je drugačije dizajnirano od osnovne verzije za sportskiju vožnju te potpuno podesiva prednja vilica.

Ova enciklopedija je zaštićena autorskim pravima, te ju je kao autorsko djelo zabranjeno distribuirati, kopirati i zloupotrebljavati njezin sadržaj. U slučaju zlouporabe ili kopiranja ove enciklopedije, pravna ili fizička osoba koja počini takve radnje može kazneno ili prekršajno odgovarati pred nadležnim sudom, sukladno sa Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima u RH, koji se temelji na članku 88.Ustava Republike Hrvatske.