Zagreb Auto Show 2016.

Objavljeno: 14.04.2016


Nakon duge pauze od osam godina u Zagreb se vratio Auto Show.
Tijekom šest dana Auto Show je posjetilo oko 140.000 posjetitelja, s obzirom na to da su posjetitelji bili iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja ipak se radi o respektabilnoj brojci, čak i u usporedbi s nekim državama koje imaj jaku auto-moto industriju poput Njamačke i Italije.

U segmentu automobila mogli su se pogledati modeli koji su do sada bili prikazani samo u Ženevi, poput Rimčeva Concep-S-a, Seat Atece, VW Tiguana i Audija Q2.
Bilo je i rasnih konceptnih automobila koji su u pravilu rezervirani za salone poput Pariza ili Ženeve.

Bilo je tu još mnogo ultra-brzih sportskih poslastica.
Na ZG Auto Showu su tako nastupili i Lamborghini te Bentley, a Nissan je dovezao ultrasportski GT-R Nismo koji razvija 600 KS a izložbeni prostor na kojem se nalazio je bio konstantno pun.

U segmentu motocikala mogli su se pogledati novi KTM Super Duke GT, Aprilia RSV4 RF, Aprilia Caponord 1200, mnogobrojni Harley Davidson modeli među kojima su blistali Fat Boy verzije te nova linija MV Aguste, Rivale, Turismo Veloce, F3 i Brutale.
Od ostalih stvari u moto svijetu izdvojili bi puno moto opreme, skutere i ATV vozila.
Odaziv zastupnika je bio solidan a posebno nas je razveselila činjenica da je moto program bio organiziran na galeriji paviljona broj 5 pa je tokom razgledavanja motocikala i moto opreme bilo moguće baciti pogled i okinuti koju fotku iz ptičje perspektive na auto program.

Jedna stvar koja nam je malo pokvarila ukupni dojam moto showa je to, što se na većinu izloženih motocikala nije moglo sjesti pa stoga nisu niti hostese sjedile na motociklima, što je rezultiralo time da većina posjetitelja nije bila u mogućnosti "okinuti" koju fotografiju s ljepšim spolom.

Mi Vam donosimo nekoliko fotografija s naglaskom na motocike i unikatne te ultra sportske automobile.