Vogue Italija i Vespa predstavljaju jedinstvenu Vespu 946.

Objavljeno: 04.04.2014


Milano, 3. travnja 2014. –Kazalište Vetra u Milanu bilo je savršen ambijent za sinoćnje predstavljanje jedinstvene izvedbe Vespe 946 koja je stvorena u suradnji Piaggio Grupe i talijanskog Vogue-a, koji ove godine slavi svoju petnaestu godišnjicu.

Vogue Italia i Vespa udružili su snage, kako bi za dobrotvorne svrhe proizveli jedinstvenu Vespu 946, jedinu Vespu 946 proizvedenu u crvenoj boji koja uz to nosi i posebno sjedalo i rukohvate.

Vespa 946 najluksuzniji je i najglamurozniji model u povijesti Vespe čija šasija od čelika i aluminija naglašava vrijednosti stila i tehnologije koji su Vespu učinili ikonom talijanskog dizajna, poznatom diljem svijeta.

Ovu zadivljujuću Vespu otkrio je predsjednik Piaggio Grupe, Roberto Colaninno zajedno s glavnom urednicom talijanskog Vogue-a, Francom Sozzani, pred odabranim imućnim gostiju anonimne aukcije organizirane od strane Vogue-a Italija i Piaggio Grupe.

Prihodi su namijenjeni projektu ''Vespa for Children'' i IEO fundaciji, neprofitnoj organizaciji koja financira istraživanja raka.

Pokrenuta 2013. godine, od strane Piaggio Grupe, Vespa for Children humanitarna je inicijativa koja organizira dobrotvorne projekte za pružanje pomoći i zdravstvene skrbi za djecu u državama u razvoju.

Prvi projekt inicijative Vespa for Children bio je u Vijetnamu. 2013. godine Nacionalna pedijatrijska bolnica u Hanoiu i Bambino Gesù dječja bolnica u Rimu pokrenule su suradnju zahvaljujući podrški koju je pružala Piaggio Grupa.

„Vespa 946 koju predstavljamo zajedno s Vogue-om u cijelosti je dizajnirana, razvijena i izrađena u Italiji.
Predstavlja srž talijanske mašte, kreativnosti i sposobnosti inovacije, i proizvod je kojim se možemo ponositi“, rekao je Roberto Colaninno.
„Vespa je ljubazni dvokotač, vozilo koje pruža bezbrižni užitak i mami osmjehe na lica.
Iz tog smo razloga osmislili inicijativu Vespa for Children, kako bi Vespa donosila osmjehe i priliku za zdrav život velikog broja djece i njihovih obitelji u brojnim regijama diljem svijeta.“

Ekskluzivna Crvena Vespa 946 stavljena je na aukciju tijekom sinoćnje zabave u kazalištu Vetra kad su premijerno predstavljene i prve dvije izvedbe iz nove kolekcije Vespe 946 u novoj plavoj i sivoj boji.