Vespa World Days 2011 u Norveškoj.

Objavljeno: 16.05.2011


Gjøvik U Norveškoj bit će mjesto održavanja ovogodišnjeg svjetskog skupa Vespa entuzijasta.
I ove se godine očekuje na tisuće sudionika ovog tradicionalnog Vespa World Days događaja.

Ponovo će se nagrađivati sudionici ''Vespa Trophy'' natjecanja u putovanju na Vespama.

Za nekoliko dana počinje tradicionalni četverodnevni skup Vespa World Days, događaj posvećen najslavnijem skuteru na svijetu.

U 2011. godini mjesto događanja je gradić Gjøvik, sjeverno od Osla, koji će ugostiti entuzijaste iz cijelog svijeta u razdoblju od 19. do 22. svibnja.
I dalje se možete prijaviti dok se tisuće vozača Vespi iz 20 zemalja već se prijavilo, a predstavljaju više od 120 Vespa klubova.

Šezdeset pet godina uspjeha, više od 17 milijuna vozila prodano u razdoblju od 1946. godine do danas, a od 2006. godine više od 100.000 godišnje i sposobnost Vespe da privuče zabavu i prijatelje iz cijelog svijeta Vespine su vrline.
Riječ je o legendarnom skuteru oko kojeg su se osnivale prve udruge i klubovi već od 1946 kad se na tržištu pojavio prvi model s 98 cm³.

Od Fatime u Portugalu, mjesta održavanja Vespa World Days skupa u 2010. godini, do Gjøvika u Norveškoj brojni Vespa entuzijasti označili su datum održavanja ovog međunarodnog skupa na kalendaru, ponovnog okupljanja koje potvrđuje strast za ikonom talijanskog dizajna i stila.
U Gjøviku, kao što je bio slučaj u prethodnim okupljanjima u Cefalù 2008. godine, Zell am See - Austrija – 2009. i Portugalu prošle godine, program će biti ispunjen događanjima, izletima i posebnim inicijativama.

Od četvrtka 19. svibnja počinje slavlje uz toplu dobrodošlicu fanovima u Vespa selu, prostoru u potpunosti posvećenom svim glavnim aktivnostima.
Tijekom popodneva u petak 20. travnja predviđen je izlet koji vodi u Lillehammer, šarmantno mjesto poznato po šareno obojenim i savršeno očuvanim drvenim kućama.
Tržnice na otvorenom i barovi bit će otvoreni svake večeri, a uz to će vas zabavljati večernji koncerti.

Čarobni trenuci ipak su predviđeni za subotu 21. svibnja: tijekom jutra tisuće će entuzijasta na svojim šarolikim Vespama svih mogućih izvedbi paradirati do 30 km udaljenog Kappa, a akrobatska predstava s Vespama oduševit će publiku tijekom večeri nakon dogo očekivanog banketa za sve registrirane sudionike.

I tako, nešto više od mjesec dana nakon 65. rođendana skutera koji je definirao povijest mobilnosti s više od 17 milijuna proizvedenih jedinica, Vespa ponovo slavi svoj uspjeh.

Početkom travnja ove godine održan je trodnevni festival u Rimu posvećen Vespi. Obilježen je debi triju specijalnih serija Vespe i predstavljanje nove, uvijek popularne Vespe PX u Rimu s 5.000 uzvanika u zgradi Square Colosseum te uz veliku Paradu Vespi koje su prešle metropolu ukrašene bojama talijanske zastave.

Događaji vrijedni pamćenja u mjesecu u kojem se obilježava godišnjica Vespe. U travnju 1946 u Firenci predan je patent iz kojeg je proizašla masovna proizvodnja prve Vespe 98 cm³.

Legenda i strast bezvremenske Vespe bili su prisutni gotovo od samog početka u toj mjeri da se već 1946. godine mnoštvo vozača Vespe odlučilo osnovati prvi Vespa klub u Italiji, a uskoro su taj primjer pratili i vlasnici Vespe u inozemstvu.

Danas postoji 40 nacionalnih Vespa klubova povezanih s Vespa World Club-om te 700 registriranih lokalnih Vespa klubova s ukupno više od 40.000 članova diljem svijeta.
U svakom slučaju nemoguće je točno odrediti koliko Vespa restauratora, kolekcionara, i fanova postoji na svijetu od kojih se mnogi susreću i izmjenjuju informacije i mišljenja na internetu.

Nakon velikog uspjeha prošle godine, Vespa Trophy nastavlja se u sklopu Vespa World Days u 2011. godini.
Inicijativa koja je započeta 2010. godine u Fatimi ponovo će uključiti Vespa prodavatelje diljem Europe u svijet Vespa klubova.
Vespa Trophy natjecanje je za one koji putuju na Vespama i to samo za one koji su članovi Vespa klubova. Oni će fotografijama i pečatima u Travel Booku dokumentirati što veći broj posjećenih europskih prodavatelja Vespe.

Riječ je o putnom natjecanju organiziranom u čast Vespe koje uključuje preko 2.000 Piaggio prodavatelja diljem Europe.
Svaki član svakog Vespa kluba može sudjelovati, a svaki Vespa klub mora pokušati stići u Gjøvik do 19. svibnja i uz to preći što veći broj Piaggio kontrolnih točaka sa što većim brojem Vespi.

Internetska stranica posvećena drugom Vespa Trophy-ju je www.vespatrophy.com te je već aktivna sa svim informacijama vezanim za sudjelovanje, a sa nje možete skinuti i Travel Book koji je obavezan za svaki Vespa klub koji sudjeluje na Trophy-ju kako bi dokumentirao bodove prikupljene na Piaggio kontrolnim točkama.

Svi Vespa vozači očekuju se na kontrolnim točkama diljem Europe kako bi prikupili što više bodova, a zatim u Gjøviku 19 svibnja na Vespa World Days.

Sadržaj programa i detaljnije informacije nalaze se na službenoj Vespa World Days internetskoj stranici www.vespaworlddays.com i službenoj stranici Vespa World Cluba www.vespaworldclub.com. Za informacije o Vespa Trophy 2011. posjetite www.vespatrophy.com .