Verona Motor Bike Expo 2014.

Objavljeno: 28.01.2014


Verona Motor Bike Expo je ove godine posjetilo čak 140.000 posjetitelja, što je brojka od 10.000 posjetitelja više nego prošle godine.

Iako se radi o obaranju rekorda što se tiče broja ljudi koji su posjetili sajam u Veroni, obaranje rekorda u broju štandova s dodatnom opremom i motociklima se nije dogodilo.

Naime zadnje tri godine primjećujemo zamjetan pad izlagača te se ponuda vidljivo smanjuje, štandovi se pojavljuju u sve manjem broju ali površinom zauzimaju veći prostor, tako da su neki paviljoni zjapili poluprazni.

Ove godine smo i doživjeli šok zbog činjenice da Ducati koji inače zuzima najveći prostor te uvijek ima izložene sve novitete i ponudu dodatne opreme, nije niti nastupio.

Harley Davidson je nastavio tradiciju sjaja i blještavila također i ove godine, što se i očekuje, pošto je sajam u Veroni namjenjen u prvom redu ljubiteljima custom-cruisera, cafe racera i prerada.

Zanimljivo, Japanska Četvorka (Yamaha, Suzuki, Honda i Kawasaki) je povećala svoju prisutnost na sajmu, tako su se mogli vidjeti skoro svi novitet iz Japana za 2014. godinu te im je izložbeni prostor malo porastao u odnosu na prijašnje godine.

Nakon potpunog izostanka prošle godine, vratio se austrijski KTM s malim izložbenim prostorom na kojem se moglo vidjeti i noviteta poput Super Duke-a 1290 R, također povratak na mala vrata je imala i Aprilia s nekoliko izloženih primjeraka.

Zaključno, može se reći da su na sajmu u Veroni ove godine japanske tvrtke nadjačale tradicionlane talijanske marke u pogledu izlaganja noviteta i nastupu, te da su ljubitelji custom-cruisera i cafe racera mogli biti zadovoljni.

Recesija u moto industriji se očito nastavlja, jer kako smo spomenuli u članku o Veroni od prošle godine, pojavila se ponuda rabljenih vozila na sajmu koji prije nešto takvo uopće nije imao, a ove godine izložbeni prostor za rabljene motocikle te prostor za auto industriju se pošteno povećao na jedan cijeli paviljon.

Unatoč svemu navedenom interes za sajam u Veroni je ostao snažan, što govori i brojka od 140.000 posjetitelja u tri dana te se još uvijek isplati doći potrošiti koji Euro na moto opremu s velikih sniženja i baciti oko na hostese.

Mi Vam donosimo neke oku ugodne prizore, uživajte!