SBK Silverstone, novi uspjeh za Apriliu

Objavljeno: 03.08.2010


Nakon dvije odlične utrke u Silverstonu, Max Biaggi je održao prednost u ukupnom poretku.
S dva sjajna proboja njegov timski kolega Leon Camier osvojio je 6. mjesto u prvoj utrci i 3. mjesto u drugoj.

Aprilia Alitalia Racing Team vraća se nakon engleskog vikenda u Silverstonu s osmjehom na licu. Max Biaggi, vodeći vozač u ukupnom poretku, suprotstavio se grupi vozača koji su vozili na domaćem terenu, odlučniji nego ikad da će postići dobar rezultat.
Rezultati su jasni, Max Biaggi s petim i šestim mjestom zadržava veliku prednost od 60 bodova ispred Haslama, drugoplasiranog vozača u ukupnom poretku, a Aprilia vodi među konstruktorima s 51 bodom ispred drugoplasiranog Suzukija.

Ovo su bile dvije odlične utrke i za Leona Camiera. Britanca nije omela loša startna pozicija sa 16. mjesta te je u prvoj utrci osvoji 6. mjesto nakon sjajnog proboja. U drugoj utrci postigao je još bolji rezultat te je osvojio 3. mjesto.

Max Biaggi je komentirao utrku na engleskoj stazi: „S rezultatom ovog vikenda sam prilično zadovoljan iako sam mogao postići i bolji plasman. Bilo je zahtjevno, pogotovo podešavanje mog RSV-a na neravnu podlogu staze u Silverstonu. U drugoj utrci završio sam na 6. mjestu iza pet engleskih vozača. Mislim da im je nastup na domaćem terenu zaista dao dodatnu motivaciju.“

„Fantastičan dan“ priznaje Leon Camier bez skrivanja emocija „šteta za 16. startnu poziciju. Nažalost cijena pogrešaka na superpolu je visoka! Kao što ste mogli vidjeti na treningu, osjećaj na ovoj stazi bio je zaista dobar od samog početka i tijekom utrke sam mogao forsirati te tako postići puno bolji plasman. Prvu utrku sam završio iza svog timskog kolege. U drugoj sam utrci odmah uspio ostati među vodećim vozačima iako su Crutchlow i Rea već odmakli grupi. Sretan sam što sam stajao na podiju pred svojim navijačima. To je također lijepa nagrada za moj tim i Apriliju.“