Preminuo Marco Simoncelli.

Objavljeno: 23.10.2011


U jednoj od najjezovitijih nesreća u povijesti motociklizma život je izgubio talijanski motociklist Marco Simoncelli.
Nesreća se dogodila na stazi Sepang VN Malezije u drugom krugu utrke dok je Simoncelli držao četvrtu poziciju.

Na izlasku iz desnog zavoja izgubio je kontrolu nad svojom hondom i u tom trenutku su na njega naletjeli Valentino Rossi i Colin Edwards koji nikako nisu mogli izbjeći Simoncellija, te su njihovi bolidi doslovno pregazili nesretnog vozača.

Da stvar bude još gora, u jednom trenutku je Simoncelliju ispala kaciga s glave, a nakon udesa užasnuti Edwards i Rossi su gledali nepomično tijelo svoga kolege.

Simoncelli je prebačen helikopterom u obližnju bolnicu no sat vremena nakon toga stigla je vijest da je Marco Simoncelli podlegao teškim ozljedama.

Marco Simoncelli preminuo je u 24. godini, baveći se onim što je volio, a to je motosport, no tragična ironija je u tome što je svoju karijeru završio ispod kotača svog bliskog prijatelja i mentora Valentina Rossija koji će se nakon ove tragedije vjerojatno i povući iz Moto GP utrka.

Simoncelli je 2008. godine postao svjetski prvak u klasi 250 ccm te su mu mnogi predviđali svjetlu budućnost i u kraljevskoj klasi Moto GP, u kojoj je postizao sve bolje rezultate (na prethodnoj utrci u Australiji je osvojio drugo mjesto što je bio i njegov najbolji rezultat u najjačoj klasi), a mnogi su ga vidjeli i kao nasljednika deveterostrukog šampiona V. Rossija.

Kolege vozači su ga uvijek karakterizirali kao srčanog vozača koji vozi do maksimuma, te izvan staze kao vedru osobu sa dobrim smislom za humor koja je uživala veliku potporu svojih navijača, obožavatelja i prijatelja, te naravno potporu svoje obitelji.

Uredništvo portala motori.com.hr izražava iskrenu sućut obitelji, timu, prijateljima i svim obožavateljima.
Počivao u miru i nek mu duša nađe ispunjenje na onom svijetu.