Piaggio brine za sigurnost i okoliš

Objavljeno: 06.08.2010


Nova akcija u Piaggio salonima diljem Hrvatske od 7. kolovoza: 1.000kn popusta za sve kupce novog skutera od 50 cm³ ukoliko na recikliranje predaju svoj stari skuter ili motocikl

U subotu 7.kolovoza započinje nova prodajna akcija u svim ovlaštenim Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Scarabeo i Derbi salonima diljem Hrvatske. Svi kupci koji do na recikliranje dovedu stari skuter ili motocikl kojem je odjavljena registracija, ostvaruju popust od 1.000 kn prilikom kupnje novog skutera od 50cm³. Akcija se odnosi na sve marke Piaggio Grupacije koje u svojoj ponudi imaju skutere od 50cm³ a to su Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Scarabeo i Derbi.

Ova akcija je u skladu s Piaggiovim visokim ekološkim i sigurnosnim normama. Povlačenjem neispravnih i ekoloških neprihvatljivih vozila s cesta povećava se sigurnost na cesti i smanjuje zagađenje okoliša. Cilj ove akcije je svim osobama koji su već stupili u svijet dvotočkaša, kupivši skuter lošije kvalitete ili posjeduju stare neadekvatne modele, omogućiti kupnja novih, pristupačnih, sigurnih i ekološki prihvatljivih vozila.

U Piaggio Grupaciji svjesni su kako je osnovni zahtjev gradske mobilnosti poštivanje ekoloških standarda. Sve marke koje su zastupljene u Piaggio Grupaciji primjenjuju zelenu tehnologiju u stvaranju svojih vozila koristeći katalitičke agregate koji jamče nisku potrošnju i visok stupanj ekološke prihvatljivosti zadržavajući vrhunske performanse. Najbolji dokaz Piaggiove brige za okoliš je prvi hibridni skuter na svijetu – Piaggio MP3 Hybrid. Ovo je prvo hibridno vozilo u cijelom sektoru automobilske industrije koje koristi litij-ionske baterije koje mogu biti napunjene iz gradske električne mreže.

Zbog toga MP3 Hybrid smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 u atmosferu za više od 50% u odnosu na klasičan skuter, a ove iznimne karakteristike spaja sa sigurnošću i užitkom u vožnji. U ovom vozilu se ne nude samo dva načina pogona već su prednosti motora s unutrašnjim sagorijevanjem u savršenoj sinergiji s ekološkim prednostima električnog motora.

Tehnologija koju koriste Piaggio vozila osim što osigurava ekološki prihvatljiva vozila, njom se zadovoljavaju i uvjeti pouzdane i udobne mobilnosti. Sigurnost je izuzetno bitan aspekt ne samo u proizvodnji dvotočkaša ove grupacije već se velika pažnja posvećuje edukaciji i osviještenosti građana o važnosti sigurne vožnje. Piaggio Hrvatska već dugi niz godina u suradnji s Auto klubom organizira akciju pod nazivom „Skuteri za cure i dečke“ u kojoj mladi uče o sigurnoj vožnji a najboljim natjecateljima poklanja 2 skutera.
Stoga je ova nova akcija, kojom se građanima želi ukazati na važnost sigurne vožnje i očuvanje okoliša, samo nastavak misije poslovanja Piaggio Grupacije.

Piaggio Hrvatska ima razgranatu mrežu prodajno-servisnih salona diljem Hrvatske u kojima kupci uvijek mogu računati na najviši nivo usluge, a od 9.-31. kolovoza mogu iskoristi pogodnosti ove akcije te svoje dosadašnje neispravne dvotočkaše zamijeniti novim, sigurnim i ekološki prihvatljivim modernim vozilima te ostvariti značajnu uštedu od 1.000 kn. Ovlašteni prodavatelji se obvezuju pobrinuti za stare skutere ili motocikle i adekvatno ih reciklirati.