Nova pobjeda Aprilie u Brnu!

Objavljeno: 12.07.2010


U Brnu 9. pobjeda Maxa Biaggija na svjetskom Superbike prvenstvu: pobjeda u drugoj utrci donosi mu prednost od 68 bodova pred drugoplasiranim natjecateljem u ukupnom poretku.
Izvrstan rezultat Aprilia Alitalia Teama.

Brno, 11. srpnja 2010 – Nakon osvojenog drugog mjesta u prvoj utrci Max Biaggi ponovo pobjeđuje u Brnu s neponovljivim nastupom. Dobar start bio je samo uvod u njegov monolog u kojem je nakon šestog kruga, kad je pretekao Reu, predvodio utrku žestokim tempom kojeg ostali natjecatelji jednostavno nisu mogli pratiti. Prednost od 4,6 sekundi prilikom prolaska kroz cilj dokaz je Maxove nadmoći.

Njegova konzistentnost impresivna je s osvojenim bodovima u svih 18 krugova Superbike prvenstva i 9 pobjeda, uključujući i jučerašnju u Brnu.
Dobar nastup ostvario je i timski kolega Leon Camier koji je konačno savladao češku stazu nakon traženja prave linije tijekom vikenda. Utrku je završio na osmom mjestu te sada željno iščekuje utrku na domaćem terenu na Silverstonu.

Peta pobjeda u posljednjih šest utrka za Maxa Biaggija, što mu donosi ukupno 352 boda i prednost od 68 bodova ispred Haslama dok Aprilia među konstruktorima drži prednost od 53 boda ispred Suzukija i 82 ispred Ducatija.

„Bio sam zadovoljan i nakon osvojenog drugog mjesta u prvoj utrci“ komentira Biaggi, „iako sam, da budem iskren, očekivao svoj maksimum na ovoj stazi. Za drugu utrku smo napravili neke izmjene na zadnjem ovjesu i na mjenjaču što je očito dobro funkcioniralo. Nakon što sam neko vrijeme bio iza Ree, shvatio sam da sam brži i pretekao ga. Nakon toga vozio sam do samih granica mogućnosti i nisam razmišljao o trošenju guma što se u konačnici pokazalo ispravnom odlukom. Želim zahvaliti svom timu. Momci me podupiru i vjeruju u moje indicije, a to se vidi u mojim rezultatima. Potrebno je osvojiti još puno bodova i zato neću gledati unatrag i nastavit ću se koncentrirati na svaku utrku. Takva je pobjednička filozofija.“