MotoGP-Aprilia nastavlja napredak u Australiji.

Objavljeno: 16.02.2017


Spektakularna australska staza na Phillip Islandu mjesto je održavanja pretposljednjih testova pred služeni početak MotoGP sezone 2017.
Težak i važan test za Apriliju RS-GP s vozačima Aleixom Espargaròm i Samom Lowesom, koje su zatekli idealni vremenski uvjeti.

Aleix, na RS-GP verziji za 2017, izveo je prvi put na stazu nove oplate koje su rezultat ispitivanja aerodinamike. U nekoliko krugova prikupljeni su prvi važni podatci koje je potrebno analizirati.
Ujutro je španjolskom vozaču najbolje vrijeme bilo 1'29.501 što ga je smjestilo na šesto mjesto, svega šest desetinki iza vodećeg i dvije desetinke iza trenutnog prvaka Marqueza. Dosljedno brz, poslijepodne je Aleix nastavio istraživati šasiju i elektroničke postavke te završio posao simulacijom odvozivši 15 uzastopnih krugova.
I Sam Lowes je bio zadovoljan, svakim novim krugom poboljšava svoj osjećaj na motociklu, pogotovo po pitanju putanja, točke kočenja i stila vožnje.

ALEIX ESPARGARO'

“Popravljamo se. Jučer smo već krenuli u pravom smjeru. Danas smo dosta testirali šasiju. Više sam nego zadovoljan i mojim vremenom kruga i tempom tijekom simulacije utrke, što je jako važno. Motocikl se nije puno promijenio u usporedbi s Malezijom, ali se moj osjećaj stalno poboljšava, pogotovo prednje gume što je jako važno za moj stil vožnje. Sad moramo nastaviti popravljati cijeli paket.”

SAM LOWES

“Danas smo dobro radili i sretan sam. Nastavljam otkrivati kako ovakve motocikle treba voziti i počinjem shvaćati što mi je činiti kako bih poboljšao vremena. Voziti RS-GP ovdje na Phillip Islandu nešto je posebno. Sviđa mi se staza i siguran sam da ćemo sutra moći napraviti još jedan korak naprijed prema dobrom startu u novoj sezoni.”

ROMANO ALBESIANO - APRILIA RACING MANAGER

“Radimo neka testiranja, i s tehničke strane i po pitanju osjećaja vozača. Aleix nastavlja raditi na svom motociklu za 2017. za koji nam je već dao dobre povratne informacije na testiranju u Maleziji. Bio je vrlo brzi krugu i tempo. Sam jednostavno mora nastaviti raditi krugove bez puno pritiska. Počinje stil vožnje prilagođavati motociklu i uvjeren sam da će biti na zadovoljavajućoj razini prije Katara. Izveli smo oplate za 2017. prvi put na stazu s Aleixom. Sigurno ćemo ih još testirati kako bi potvrdili ohrabrujuće rezultate koje smo dobili kompjuterskom simulacijom.”