Moto Guzzi Open House.

Objavljeno: 31.07.2015


Mandello del Lario, 31. srpnja 2015. – Moto Guzzi Open House se vraća.
Ljubav prema Guzziju još jednom će obojiti rujan na obali jezera Como.
Najprivlačnija marka u povijesti motociklizma, i jedna od najpoštovanijih na svijetu, otvara vrata svoje tvornice u ulici Via Parodi u Mandellu gdje se Guzzi motocikli proizvode od 1921. te očekuje moto entuzijaste iz cijelog svijeta.

U vikendu na kraju ljeta, od petka 11. do nedjelje 13. rujna, motoristi će s obiteljima uživati u nezaboravnim bojama jezera Como, na događaju koji ne propušta nitko kome je Moto Guzzi pri srcu.

Kako je već postao običaj, bit će to tri dana putovanja, druženja i ljubavi prema talijanskim motociklima, prilika za ponovni susret sa starim prijateljima i ponovno otkrivanje gostoprimstva grada Mandello del Lario i Moto Guzzija.

Vikend sredinom rujna savršeno je vrijeme za povratak na cestu koja vodi prema jednom od najznačajnijih mjesta za zaljubljenike u dva kotača.
Idealna ruta za motoriste okružena je spektakularnim krajolikom kojim dominira veličanstveni planinski masiv Grigna.

Za 2015., Open House Moto Guzzi pripremio je puni program koji uključuje besplatne obilaske muzeja i proizvodnih linija s vodičima, testne vožnje najnovijih modela i spektakularni dućan u samom srcu tvornice.
Osim najnovije kolekcije odjeće i suvenira s Moto Guzzi oznakom, tijekom vikenda bit će dostupna ekskluzivna slavljenička “The Clan” kaciga koja ponosno pokazuje pripadnost elitnom moto klubu.

Open House Moto Guzzi 2015 počinje u petak 11. rujna u 15 sati otvorenjem muzeja.
U subotu 12. rujna program je već u punom zamahu.
Od 9.30 posjetitelji će moći razgledati proizvodne linije, gdje se sastavlja legendarni Guzzi dvocilindrični agregat, kao i povijesni zračni tunel.

Izloženi Moto Guzzi motocikli najava su testnih vožnji za koje su predviđeni novi V7, snažna California 1400 i najnoviji modeli, luksuzni Eldorado te agresivni Audace.
Motocikli ručno sastavljeni u Mandellu izvanredan su spoj posvećenosti ručnoj izradi i najnovije tehnologije. Poseban prostor bit će odvojen za široki izbor Moto Guzzi dodatne opreme.

Stotine ekskluzivnih Moto Guzzi dijelova omogućavaju vlasniku potpunu personalizaciju svog dvocilindraša iz Mandella pa svaki Guzzist može posjedovati jedinstveni motocikl, krojen prema osobnosti vlasnika.

The Clan, službena Moto Guzzi zajednica, imat će svoj prostor za dobrodošlicu postojećih i upis novih članova.
Za one koji se registriraju bit će dostupne povlastice poput odvojenih testnih vožnji,obilaska muzeja i tvornice kao i prilika za besplatni pregled motocikla.

Program se nastavlja do nedjelje poslijepodne 13. rujna kad je predviđen posljednji obilazak tvornice u 17.30 i nakon toga je vrijeme za rastanak s Guzzistima.

MJESTA MOTO GUZZI LEGENDE I STRASTI

MUZEJ
Ovaj prostor ugošćuje više od 150 modela koji tvore povijest orla iz Mandella i prikazuju izvanredan put od samih korijena Moto Guzzi legende.
Tvornički motocikli, trkaći motocikli, prototipi i agregati popraćeni su izuzetnom kolekcijom fotografija i nikad prije viđenih dokumenata.

PROIZVODNA LINIJA AGREGATA
Ovo je prostor gdje se ručno sastavljaju legendarni dvocilindrični agregati, jedan po jedan.
Ovdje je nastao jedinstveni pogon u kojem se pisala povijest zahvaljujući jedinstvenoj izradi koja je obilježila povijest marke Moto Guzzi i motociklističkog svijeta.

PROIZVODNA LINIJA MOTOCIKALA
Ovdje Moto Guzzi motocikli poprimaju svoj oblik.
Završeni dvocilindraš spaja se s ostatkom motocikla. Posjetitelji mogu na liniji pratiti, korak po korak, rađanje tehnološkog dragulja i finu talijansku završnu obradu koja je vidljiva na svakom Moto Guzziju već više od 90 godina.

ZRAČNI TUNEL
Otvoren u tvornici 1950. godine, bio je prvi primjerak zračnog tunela za testiranje aerodinamike motocikla. Mjesto jedinstvenog šarma, danas je dokaz tehnološkog iskoraka i slavne povijesti koju Moto Guzzi ima.

TESTNE VOŽNJE
Ovo je prilika koju nijedan moto zaljubljenik ne propušta; testiranje Moto Guzzi motocikala, na mjestu gdje su stvoreni, na neodoljivim cestama oko jezera Como.
Testni primjerci uključuju veličanstvenu Californiju 1400 koju pogoni najsnažniji V-twin ikad proizveden u Europi te najnoviji Eldorado i Audace, kao i najprodavaniji model, novi V7 II.