Max Biaggi s Aprilijom u sezonama 2011. i 2012.

Objavljeno: 20.10.2010


Duo koji je u sezoni 2010. dominirao svjetskim SBK prvenstvom ostaje.

Aprilia Racing i Max Biaggi sklopili su ugovor koji Svjetskog prvaka SBK 2010. veže s markom s kojom je pobjeđivao od samog početka u Moto GP 250 klasi.

Zahvaljujući ovom ugovoru, koji vrijedi dvije godine, Max Biaggi i Aprilia mogu zajednički braniti naslove prvaka među vozačima i konstruktorima koje su osvojili ove godine.

2010. bila je izvanredna godina za Biaggi-Aprilia duo u svjetskom SBK prvenstvu: deset pobjeda, četiri dvostruke pobjede te još četiri plasmana na podij doveli su ovog peterostrukog prvaka do osvajanja naslova prvaka među vozačima (prvi Talijan u motociklističkoj povijesti), a Apriliju do prvog trijumfa među konstruktorima u Svjetskom SBK prvenstvu.

Potvrdom suradnje Biaggija i Aprilije obnavlja se jedan od najpobjedonosnijih parova u povijesti motociklizma.

Max se ponosi s pet osvojenih svjetskih prvenstava u rekordnom vremenskom razdoblju, uzimajući u obzir da je prošlo šesnaest godina od prvog naslova prvaka u Moto GP klasi 250 do ovogodišnjeg SBK naslova.

Aprilia nosi 45 naslova prvaka i 277 pobjeda u Moto GP natjecanjima te je najtrofejnija europska marka u povijesti Moto GP prvenstava.

„Vrlo sam sretan što nastavljam ovu pobjedničku avanturu u Svjetskom SBK prvenstvu s Aprilijom.“ Izjavio je Max Biaggi.
„Nakon uzbudljive ali i naporne sezone , nakon mnogih godina natjecanja i mnogih pobjeda, bilo je prirodno i ispravno da stanem i razmislim o tako važnoj obvezi za budućnost.

Također, u mojim promišljanjima, jedan od odlučujućih faktora, kao i na početku ove avanture s Aprilijom, bila je činjenica da osjećam povezanost s timom i tvrtkom koji su toliko sposobni i toliko predani postignućima u sportu.
Sada se moramo, što je bolje moguće, pripremiti za sljedeću sezonu.

Svjesni smo da ne možemo spavati na lovorikama i da ćemo biti meta svih konkurenata.
Ali sada sam također siguran da ćemo biti visoko motivirani na startu prve utrke, s motociklom kojeg sam odgojio i kojeg ne želim napustiti, spremni na borbu… ekstremnu borbu“.