Luis Belaustegui: I drive Pariz- Dakar my way!

Objavljeno: 28.01.2011


Luis Belaustegui je argentinski vozač koji će u 2011. godini biti zapamćen po tome što je uspio odvoziti najteži rally na svijetu ( Pariz- Dakar), i to na dvotaktnom KTM-u 150 XC, dakle motociklu ukupne zapremine 150 ccm!!

U šestoj etapi Belaustegui je zaostao 12 minuta ispod dopuštenog vremena i trebao je biti isključen iz finalne klasifikacije.
Razlog zaostajanja je bio Luisov humani nastup prema kolegama vozačima kojima je bila potrebna pomoć.

Potaknut lokalnim press izvjestiteljima i španjolskom televizijom čiju je on board kameru imao na motociklu, Luis je nastavio utrku ali po ruti koja je rezervirana za vozila podrške rally-a.

Unatoč tome što je vozio motocikl manje zapremine, Luis Belaustegui pokazao je veliki sportski duh i postao zvijezda Dakra 2011.(Uz Comu i Despresa).

Poslije utrke Belaustegui je izjavio: „ KTM 150 nije radio nikakve, ni najmanje probleme. Iako je male zapremine pokazao je da može sudjelovati u velikim rally natjecanjima.“
„Naučio sam puno iz ove utrke. U budućnosti planiram i dalje pomagati drugim vozačima, ali ću pokušati raditi to bez da kompromitiram svoju utrku.“