Harley-Davidson "Bitka Kraljeva".

Objavljeno: 01.04.2015


Zastupništva Harley-Davidsona iz cijele Europe su spremna za natjecanje za titulu najboljeg u izradi custom motora po principu „pobjednik dobiva sve“.
Platforma za preradu je najnoviji motocikl u ponudi Harleya - Street™750.

Natjecanje „Bitka Kraljeva“ koja traje do 17. lipnja 2015. uključiti će djelatnike ovlaštenih zastupništva iz cijele Europe koji će se natjecati u primjeni svojih vještina prerade na podlozi Streeta 750, najnovijeg modela u ponudi Harley-Davidsona.

Harley-Davidson Zagreb također sudjeluje u ovom natjecanju sa svojom preradom i timom eksperata na području prerade motora.
Na čelu tima je Custom King Robert Kolarek.
Kao najiskusniji član tima s nenadmašivim znanjem i iskustvom u preradi, customizaciji i servisiranju Harley-Davidson motocikala i koji je u Harley svijetu praktički cijeli svoj život ekipa je složila motocikl u stilu modernog bobbera.

Grafika na spremniku povezuje sam koncept Streeta 750 kao modernog i urbanog bobbera idealnog za gradsko okruženje te je vođen tom idejom motocikl dobio ime „White Liberty“ (slike: http://we.tl/TuH0IabCXo).
Prerada je dobila veći prednji kotač, viši volan, stražnji kraj je odrezan, a posebna pažnja je posvećena ožičenju, ispušnom sistemu i filteru zraka. Prednji blatobran je uklonjen jer se tim pri dizajniranju vodio po načelu „manje je više“.
Gotovo svi korišteni dijelovi su iz ponude Harley-Davidson originalnih dijelova.

Samo natjecanje se sastoji iz dva dijela.
Prvi dio je natjecanje regije Jugoistočna Europa (SEE - South East Europe) kako bi se izabrao „Custom Kralj“ te regije, a natjecanje kulminira međusobnim okršajem svih EMEA pobjednika te prezentacijom prestižne nagrade na „Wheels & Waves“ custom lifestyle festivalu koji će se održati u lipnju 2015.g. u Biarritzu u Francuskoj.

Novi Street 750 predstavlja idealnu početnu točku za demonstraciju vještina prerade unutar zastupničke mreže na motoru koji je već sada ostavio veliki utjecaj među mlađom populacijom.
„Street je idealan motocikl za preradu kojeg već sada vlasnici personaliziraju, jer ga vide kao idealnu bazu za dodavanje vlastitih elemenata u cijeli miks“ izjavio je Mike Johnstone, Direktor Marketinga Harley-Davidson EMEA.

„Sa mrežom zastupništva u pozadini ovog natjecanja sigurni smo da ćemo vidjeti neke fantastične primjerke umjetnosti prerade.
U svakom Harley zastupništvu naši vješti serviseri su neosporivi „custom kraljevi“ – ljudi kojima idete za bilo kakvu preradu na motociklu.
Niti jedna marka nije imala takvu povijest prerade, takve stručnjake za preradu i takvu ponudu dijelova i dodatne opreme posebno dizajnirane da se ovo ostvari“ - kaže Johnstone.

Stvoren kako bi se omogućio osobni izražaj kroz jednostavnu preradu, Street 750 je zadnji model u ponudi Dark Custom motocikala koje nudi Harley-Davidson.
Baziran je oko novog vodeno hlađenog V-Twin agregata te se radi o najokretnijem i najlakšem Harley-Davidson motociklu koji je trenutno dostupan, a da pri tome ne ustupa niti jednom atributu Harley marke kao što su osobnost, buntovništvo i sloboda. Dark Custom je podzemno, suvremeno lice Harley-Davidsona; ogoljeni minimalistički stil sa autentičnim retro-inspiriranim nagibom.
Dark Custom motore odlikuje mat ili zatamnjena završna obrada, vintage oznake i pristupačne cijene kako bi se privukli novi kupci ove marke.

Prve prerade Streeta 750 u ovom natjecanju su proizvedene te je za njih moguće javo glasovati putem Dark Custom web stranice www.h-d.com/customkings kako bi se izabrali nacionalni pobjednici. Za preradu proizašlu iz Kongove garaže u Harley-Davidsonu Zagreb moguće je direktno glasati na linku: http://customkings.harley-davidson.com/hr_HR/.

Pobjednički motocikli i njihovi kreatori iz zastupništva će se nakon toga natjecati jedan protiv drugoga na najutjecajnijem custom showu u Europi – „Wheels and Waves“ koji će se održati u Biarritzu u periodu 11-14.06.2015. Žiri će izabrati najbolju preradu Streeta prema prijavama te dodijeliti prestižnu nagradu „Custom Kralj“ sretnom dobitniku na ceremoniji dodjele u lipnju.