Evan McGregor zaštitno lice novog modela Moto Guzzi California 1400.

Objavljeno: 09.04.2013


Ewan McGregor novo je zaštitno lice modela Moto Guzzi California 1400, a time je postao prva holivudska zvijezda tog kalibra koja je sudjelovala u reklamnoj kampanji jednog proizvođača motocikala.

Odnos između Moto Guzzija i ovog škotskog glumca autentičan je, budući da je rezultat McGregorove strasti za motociklima, a posebice za Moto Guzzi markom.
Zvijezda koja je u svojoj karijeri glumila u više od 50 filmova, među kojima su ''blockbusteri'' poput Trainspottinga, Zvjezdanih ratova, Moulin Rougea i Krupne ribe, Ewan McGregor svoju ljubav prema Moto Guzzi motociklima već je prikazao u dokumentarnom putopisu s naslovom Long Way Down, u kojem je na putu između John O'Groatsa i Capetowna prvi put posjetio Moto Guzzi tvornicu u Mandellu del Lariu.

Nakon nekoliko mjeseci vratio se u Mandello del Lario u sklopu Guzzi World Days skupa 2007. godine te se u London vratio svojom bijelom Californijom Vintage.
Sada, zahvaljujući novom modelu Moto Guzzi California 1400, dolazi do profesionalne suradnje s Ewanom McGregorom koji je odlučio postati zaštitno lice reklamne kampanje tog motocikla nakon što je vidio i testirao dvije Californije 1400 u verzijama Custom i Touring.

Kako bi kampanja sa sloganom ''Moj motocikl, moj ponos'' bila još ekskluzivnija, fotografiranje je održano u egzotičnoj zapadnoj Australiji.
Ewan McGregor je tijekom vikenda 9. i 10. ožujka napravio pauzu u snimanju svog sljedećeg filma s naslovom Son of a Gun, kojeg režira Julius Avery, kako bi pozirao ispred leće talijanskog fotografa Paola Zambaldija.

Tijekom prvog dana, Ewan McGregor, California 1400 Touring i cijela ekipa stigli su u ribarsko selo Lancelin koje se nalazi samo 110 km od glavnog grada što je Zimbaldiju omogućilo da u privlačnom pogledu škotskog glumca uhvati uzbuđenje koje donosi putovanje i dolazak na destinaciju, a sve to u prirodnom okruženju kojim dominiraju bijele pješčane dine.

Sljedećeg dana okruženje je bilo u potpunosti suprotno budući da je fotografiranje održano na dokovima u Fremantelu uz duge linije crne Californije 1400 Custom i Ewana McGregora.
Nakon završnih fotografija ovog upečatljivog para, okarakteriziranih noćnom pozadinom s osvijetljenim neboderima Ewan McGregor je komentirao ovo iskustvo:

„Ponosan sam što sam sudjelovao u ovoj reklamnoj kampanji.
Mislim da smo napravili nešto jedinstveno i izvrsno.
Nova California 1400 svidjela mi se čim sam je prvi put ugledao.
Nakon toga me iznenadila kad sam je vozio.
Kao da je s drugog planeta… Zaista iznenađujuće!
To vam govorim kao netko tko poznaje Moto Guzzi uzimajući u obzir da posjedujem deset Moto Guzzi motocikala među kojima su V7 Ambassador iz 1971., V7 Sport iz 1972., V7 Eldorado iz 1974., V11 iz 2000., V11 Tenni iz 2001.,California Vintage s prikolicom iz 2009. godine… a uskoro i California 1400 Custom!“

Više informacija, fotografija i intervju s Ewanom McGregorom dostupno je na službenoj web stranici motoguzzi.com.