Dvostruka pobjeda Imperatorea i Aprilie!

Objavljeno: 02.07.2010


Još jedna dvostruka pobjeda! Max Biaggi dominirao je u Misanu. Sedma i osma pobjeda za Maxa. Četiri uzastopna trijumfa i četvrta dvostruka pobjeda u osam rundi. Max je učvrstio vodstvo u poretku (+37 bodova ispred drugoplasiranog) Aprilia na prvom mjestu u poretku proizvođača (+30).

Misano Adriatico, 27. lipnja 2010. – Max Biaggi još je jednom trijumfirao u obije utrke i uzeo sedmu i osmu pobjedu u sezoni. Ovo je četvrta uzastopna pobjeda za četverostrukog svjetskog prvaka, nakon dvostruke pobjede u SAD-u. Max sada ima najveću prednost u poretku vozača, povećanu na 37 bodova (307 prema 270). Prije ovog vikenda razmak je bio 15 bodova.

Druga utrka je bila test snage za Biaggija koji se našao u gužvi na početku te pao na četvrto mjesto iza Corsera (BMW), Chece (Ducati) i Fabrizija (Ducati). U petom krugu počeo je nezaustavljivi prodor, koji ga je spektakularnim prolascima doveo na čelo u devetom krugu. Od tada je Biaggi maestralno upravljao svojom Aprilijom RSV4, sve više povećavajući razmak, dok dva kruga prije kraja nije imao gotovo osam sekundi prednosti pred drugim vozačem, Leonom Haslamom. Max je lagano završio utrku s više od četiri sekunde razmaka.
Ovim rezultatom Aprilia je učvrstila prvo mjesto u poretku proizvođača sa 313 bodova, ispred Suzukija (283) i Ducatija (250).
Gorko-slatki vikend za Leona Camiera, prvaka Britanskog Superbike-a, koji je nakon lijepe vožnje i šestog mjesta u prvoj utrci, patio u drugoj utrci, usporen mehaničkim problemima te je na kraju završio na jedanaestom mjestu.
«U ovako teškom i neizvjesnom prvenstvu – komentirao je MAX Biaggi nakon utrke – sve pobjede se dobivaju teškim radom i u znoju. U drugoj utrci, iskreno, vozio sam na rubu, možda i previše riskirao, ali s druge strane, tko riskira, profitira. Ova utrka je ključni trenutak za nas i ovu sezonu u kojoj pogled držimo visoko. Kao i uvijek, želim zahvaliti svima iz dubine duše, od ljudi u timu, do navijača. Ovakve pobjede nikad nisu slučajnost, a ove dvije su osobito zaslužene za ljude koji kao velika obitelj rade na ostvarenju zajedničkog cilja.»
Leon Camier: «Šteta zbog problema u drugoj utrci. Vjerojatno sam u startu previše opteretio spojku, pa sam imao problema sa snagom tijekom cijele utrke. Pritiskao sam i borio se cijelu utrku sa slabim ispoljavanjem snage. Zaista šteta, jer sam bio jako zadovoljan prvom utrkom gdje smo pokazali da unatoč lošijem rezultatu u kvalifikacijama, možemo napraviti dobar posao. OK, sad idemo u Brno u nadi da smo naučili nešto iz ovog iskustva.»