Dvije Aprilije RSV4 na podiju u Jerezu.

Objavljeno: 21.09.2015


Jerez, 20. rujna 2015. – Superbike vikend na stazi Jerez de la Frontera završio je s dvije Aprilije RSV4 na podiju.
U klasi Superstock 1000 FIM Cup, nakon današnjeg trećeg mjesta, samo jedan bod dijeli Lorenza Savadorija i njEgovu momčad Team Nuova M2 Aprilia od osvajanja titule.

U klasi Superbike domaći junak Jordi Torres, koji je startao iz drugog reda, imao je poteškoća od početka u prvoj utrci, završio je u sredini poretka i morao se zadovoljiti dvanaestim mjestom.
Leon Haslam sjajno se vratio u utrku, startao je s dvanaestog te završio na petom mjestu.

U drugoj utrci, vozači Aprilia Racing Team – Red Devils momčadi dodro su krenuli, Jordi Torres na trećem, a Leon Haslam na petom mjestu.
Bez previše forsiranja na vrućoj stazi, držali su stalan tempo i čuvali gume što im je polovinom utrke omogućilo pretjecanje do drugog mjesta za Torresa i trećeg za njogovog timskog suvozača Leona Haslama.
U završnici nije nedostajalo uzbuđenja kad je Leon jako kočio pri pokušaju pretjecanja. Neuspješan ali spektakularan potez.

Jordi Torres: “Jako sam sretan zbog rezultata druge utrke. Stvarno sam htio kući ostvariti dobar rezultat Tim je radio savršeno i dao 100% svaki put kad smo izašli na stazu. Od sredine utrke imao sam priliku promijeniti stil vožnje kako bih prilagodio trošenje guma. Na ovoj vrućini bilo je vrlo teško, ali smo na treninzima radili na postavkama baš za ovu situaciju. U prvoj utrci dobro sam krenuo, ali sam u prvom zavoju ubacio u ler i izgubio brzinu. Pokušao sam nadoknaditi to, ali jednostavno nisam imao pravi osjećaj s prednjom kočnicom i morao sam se zadovoljiti s tim da uzmem koji bod.”

Leon Haslam: “Uvjeti u drugoj utrci su nam pomogli. Radili smo na rješenju jučerašnjih problema i bili smo uspješni. Nakon trećeg treninga bio sam siguran kako možemo do pobjede, a nakon Superpole-a bio bih sretan s podijem. Uspio sam dobro startati i vratiti se u obje utrke, ali u prvoj utrci sam se mučio na izlasku iz sporih zavoja. U drugoj utrci ispravili smo taj problem, ali osvojiti podij nije bilo lako jer su se gume već nakon 9 krugova počele trošiti i bilo je lako pogriješiti. Zadovoljan sam ovim podijem, nisam bio na njemu od Misana i imati dvije Aprilije ovdje zasluženo je zadovoljstvo za momčad.”