Ducati Monster 1200.

Objavljeno: 14.11.2013


Dvadeset i jedna godina je prošla od prvog pojavljivanja Ducatijevog modela Monster.
Tvrtka Ducati je stoga izbacila na tržište novi model Monster 1200 i 1200 S na kojeg se ugrađuje pogonski agregat s Superbike modela 1198, to je ujedno i najsnažniji te obujmom najveći pogonski agregat koji se ikad serijski ugrađivao na model Monster.

Dakle radi se o Testastretta 11° DS pogonskom agregatu koji na novom Monsteru razvija čak 135 konjskih snaga pri 8750 okr/min (Model 1200 S 145 Ks) u kombinaciji s suhom težinom motocikla od 182 kg.

Ducati pretstavlja inovaciju u mogućnosti regulacije visine sjedala, te također nastavlja tradiciju rešetkastog okvira koji u najnovijoj generaciji Monstera više ne obujmljuje cijeli pogonski agregat te se ne proteže siluetom cijelog motocikla, već se radi o Monocoque tehnologiji s kojom se prednji dio “okvira” i vilica montiraju na glavu prednjeg cilindra, a zadnja vilica se direktno spaja na blok pogonskog agregata.

Novi Monster 1200 također dolazi s Traction control sistemon koji ima osam razina podešavanja, ABS-om s tri razine podešavanja i Ride by Wire user- friendly sustavom s tri načina rada (Sport, Touring i Urban).