Dinaric Rally 2023.

Objavljeno: 17.08.2023


Ovogodišnji organizator Vas sa zadovoljstvom poziva da popratite Dinaric Rally, cross-country utrku na Dinaridima koja se održava od 20. do 26. kolovoza sa startom dnevnih dionica u kampu kod Knina.

Dinaric Rally se i ove godine održava na više od 1600 kilometara rute u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a sudjeluje oko 120 vozača iz 26 država sa šest kontinenata. Među njima su i neki od najpopularnijih i najuspješnijih svjetskih off-road vozača kao što su Tobias Ebster, pobjednik Abu Dhabi Challengea i vozač Dakar Rallyja 2024. s predviđanjima za izvrsne rezultate te Simon Marčič koji je devet puta vozio i šest puta završio Dakar Rally u iznimno zahtjevnoj Male Moto kategoriji, a izvjesno je da će 2024. biti jedini ikad vozač koji je deset puta za redom vozio Dakar Rally u toj kategoriji.

Program ovogodišnjeg Dinaric Rallyja uključuje:

u nedjelju 20. kolovoza u 19 sati u kampu je predstavljanje vozača te zajedničko druženje i zabava
prvi start utrke je u ponedjeljak 21. kolovoza u 7 sati
start dnevnih dionica je također u 7 i 8 sati svaki dan do 26. kolovoza
u subotu 26. kolovoza svi vozači će u 12 sati u mimohodu proći kroz Knin, a oko 18 sati u kampu je svečana dodjela nagrada i završno druženje

Organizator Dinaric Rallyja je hrvatski sportski klub Untamed, čiji je predsjednik i jedan od osnivača Perica Matijević, pustolov i zaljubljenik u offroad vožnju i prirodu te vam je na raspolaganju kao sugovornik za informacije iz prve ruke.

Gledatelji su pozvani uživati u adrenalinskim doživljajima i bodriti vozače kod kampa u neposrednoj blizini Knina (Kamp Dinaric Rally - Maps) ili na Podinarju, 20-ak kilometara od Knina, gdje će već i sami osjetiti ljepote planine Dinare i posebnosti terena kojeg prolaze vozači na utrci (Podinarje i lokacija za navijače - Maps).

Najljepše molimo da dolazak potvrdite na e-mail dolazim@pragma.hr kako bismo dogovorili detalje gdje i kada možete popratiti utrku te dobiti više detalja ili izjave organizatora i sudionika.

Sportski događaj koji je zaslužio nadimak 'hrvatski Dakar' već četvrtu godinu zaredom okuplja vozače na motociklima i qradovima koji dokazuju svoju fizičku izdržljivost te vještine u vožnji i navigaciji na nevjerojatnom krškom terenu Dinarida. Naime, zaljubljenici u cross-country mogu posebno iskustvo doživjeti upravo na Dinaric Rallyju i na Dinaridima koji su najveće krško područje na svijetu te jedan od najneukroćenijih i najsurovijih planinskih lanaca u Europi, zbog čega su idealna lokacija za offroad vožnju i cross-country sportove.

Vozači obožavaju iznimnu posebnost Dinaric Rallyja i stalno mu se vraćaju jer u jednom trenutku voze pod naletima bure i režu gume na oštrom vapnencu, u sljedećem se voze kroz spokojne, bujne livade osunčane planinskim suncem, pa potom zarone u duboki mulj, dok se već iza sljedećeg zavoja kupaju u tirkiznim kraškim rijekama. Upravo je zato u samu srž Dinaric Rallyja utkana ljubav i briga o prirodi, pa je i poštivanje strogih pravila o očuvanju prirode najvažnije pravilo te utrke. Osim što su zaštita i očuvanje prirodnog okoliša Dinarida te podizanje ekološke svijesti vozača jedan od temeljnih ciljeva Dinarica, cilj je i promocija Dinarskog gorja kao ultimativne rally destinacije.

http://www.dinaricrally.com