Bimota DB9 Brivido u prodaji.

Objavljeno: 24.07.2012


Talijanska tvrtka Bimota, koja je poznata po svojim eksluzivnim motociklima koje pokreću pogonski agregati tvrtke Ducati, je pustila u prodaju svoj novi model DB9 Brivido.

DB9 Brivido je zapravo razgolićena verzija modela DB8, znači radi se o Streetfighter filozofiji s manje oplata i podignutim upravljačem.

Brivido obiluje oplatama i detaljima izvedenim od karbonski vlakana, a srce mu čini pogonski agregat zapremine 1198 ccm koji se ugrađuje u Ducatijev model Diavel, Testastretta 11, no kod Brivida s nešto manje elektronskih pomagala.

Okvir je remek djelo napravljeno u kombinaciji aluminijske i krom-molibden legure, što je karakteristično za svaki Bimotin proizvod.
Vilice su Marzocchi promjera 43 mm, a za zaustavljanje su zadužena dva prednja diska promjera 320 mm i radijalna kliješta s četiri klipa, te stražnji disk promjera 220 mm i čeljust s dva klipa, naravno navedeno potpisuje tvrtka Brembo.

Pogonski agregat razvija snagu od 162 KS pri 9500 okr/min i 128 Nm pri 8000 okr/min.
Suha težina je 177 kg, a spremnik goriva je zapremine 18 litara.

U svakom slučaju radi se o Streetfighter modelu koji se itekako ističe svojom estetikom i ekskluzivnošću, no ta estetika i ekskluzivnost imaju svoju cijenu u obliku 26.000 eura za osnovni model!