Besplatne edukacije za vozače motocikala.

Objavljeno: 18.05.2017


Dolaskom toplijeg vremena na cestama je sve veća zastupljenost ''ljubimaca'' na dva kotača.
Stoga je udruga Sigurnost u prometu, imajući u vidu činjenicu kako su vozači mopeda i motocikala u Hrvatskoj i EU visoko rizična skupina sudionika u cestovnom prometu, odlučila pomoći svima zainteresiranima.

U okviru projekta ''Edukacija mopedista i motociklista'' Udruga s partnerima i uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH organizira besplatnu edukaciju, čiji je cilj njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.
Tako će se ovu subotu, 20. svibnja, svi zainteresirani moći pridružiti edukaciji u prostorima ORYX Centra sigurne vožnje u Mičevcu (Stjepana Radića bb).

Tijekom edukacije koja će se provoditi od 9.00 do 14.00 sati polaznici će biti upoznati s opasnostima sudjelovanja u cestovnom prometu, povećanom riziku stradavanja ove skupine sudionika, važnosti i značaju pridržavanja odgovarajućih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i posljedicama stradavanja u prometnim nesrećama.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje u besplatnoj edukaciji za mopediste i motocikliste na e-mail adresu info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na broj 099/ 805 4040.
Prijave se mogu slati i porukom na Facebook stranicu Udruga sigurnost u prometu.

Značaj i opravdanost provođenja edukacije najbolje potvrđuju podaci o 38 smrtno stradalih motociklista tijekom 2016. godine i 1.084 ozlijeđenih.
Vozači motocikala prouzrokovali su 49,1 posto svih nesreća u kojima su sudjelovali, a 63,9 posto nesreća s poginulim.

- Do sada imamo samo pozitivna iskustva.
Svi koji dođu kažu da bi opet rado došli, jer im edukacija odlično posluži da potvrde postojeća znanja ili nauče nešto novo.
Također, oni koji misle da sve znaju se ponekad uvjere na poligonu da to i nije baš tako kako misle. Bit će nam drago ako nam se pridružite na besplatnoj edukaciji – kažu iz udruge Sigurnost u prometu.

Osim teoretskog dijela, polaznicima će također biti omogućeno da se praktično upoznaju sa sigurnim načinom vožnje u poligonskim uvjetima (trening sigurne vožnje), te osnovama pružanja prve pomoći. Po završetku edukacije svaki će polaznik dobiti Uvjerenje o pohađanju preventivno sigurnosne radionice, kao i prigodan poklon organizatora.

Popis edukacija: Zagreb (20. svibnja), Dubrovnik (22. svibnja), Osijek (27. svibnja), Zagreb (6. lipnja), Osijek (1. rujna). Iz Udruge pozivaju i sve zainteresirane iz drugih gradova, ako postoji dovoljan interes, da im se jave kako bi se organizirale edukacije u njihovim mjestima.