Aprilia Racing Team Gresini-MotoGP testiranja.

Objavljeno: 27.01.2017


MotoGP sezona 2017. službeno počinje testiranjima u Sepangu u Maleziji nakon zimske pauze tijekom koje su u Racing odjelu bili zauzeti razvojem RS-GP motocikla koji su prvi put izveli na stazu prije manje od godine dana.

Dobar napredak koji je Aprilija u drugom dijelu prošle sezone pokazala s MotoGP motociklom, prvim kojeg je u potpunosti razvila (počev od ekskluzivnog, uskog V4 agregata), motivirao je cijeli tim na iskorak u kvaliteti.
S tehničke strane gledano, razvoj je išao temeljnim smjernicama: evolucija osnovnog dizajna, koji se pokazao obaćavajućim, te prilagodba značajki motocikla zahtjevima novih Aprilia Racing Team Gresini vozača.

Aleix Espargaró, impresioniran performansama svog RS-GP motocikla u dosadašnjim testiranjima, prepoznao je snažne točke Aprilijinog prototipa koje odgovaraju njegovom stilu vožnje te nije naglasio nikakve posebne slabosti.
Glavni cilj za Sama Lowesa, koji debitira u kraljevskoj klasi, nakon napretka koji je započeo u 2016. na prvim testiranjima, stjecanje je samopouzdanja na motociklu i u klasi.
Engleski je vozač neprestano radio tijekom pauze kako bi bio spreman, fizički i psihički, za ovaj novi izazov..

ALEIX ESPARGARO'

“Jako sam motiviran. 2017. će biti veliki izazov za nas. Jedva čekam testirati RS-GP i vidjeti promjene učinjene tijekom zime koje će nam omogućiti još jedan korak naprijed u odnosu na Valenciju i Jerez. Znam da su dečki dosta posla napravili prema mojim smjernicama. Sepang će biti važan test za vidjeti gdje stojimo.”

SAM LOWES

“Nakon zimske pauze, uvijek je jako uzbudljivo vratiti se na stazu s prvim testiranjima. Jedva čekam ponovo sjesti na motocikl jer u Jerezu zbog ozljede nisam mogao najbolje iskoristiti vrijeme koje smo imali. Tim je žestoko radio tijekom zime, a ja sam u Španjolskoj trenirao i pripremao se. Moj cilj u Sepangu je nastaviti napredovati i još se bolje upoznati s Aprilijinim MotoGP motociklom.”

ROMANO ALBESIANO - RESPONSABILE APRILIA RACING

"Tijekom zimske pauze zabilježili smo vidljivi napredak ispunjavajući potrebe koje nam je izrazio Aleix na testiranjima 2016. U drugoj smo poziciji u odnosu na prije 12 mjeseci kad je motocikl debitirao. Sad znamo da imamo dobre temelje na kojima ćemo raditi. Sepang će biti naša prva prilika gdje ćemo provjeriti što je analizirano i osmišljeno zadnjih mjeseci. Evolucija RS-GP-a obuhvatila je sva gledišta, kako bi motocikl prilagodili novim vozačima i uskladili s novim tehničkim pravilima. Što se tiče agregata, izvukli smo još okretnog momenta na nižim okretajima bez da smo išta izgubili na snazi. Tada smo optimizirali sve komponente glede težine, krutosti i sveukupne ravnoteže. Ima puno novosti tako da će biti ključno iskoristiti do kraja vrijeme koje imamo na stazi."

FAUSTO GRESINI - TEAM MANAGER

“Kao i uvijek, na prvim testiranjima u novoj godini u Maleziji imamo priliku vidjeti gdje stojimo u usporedbi sa suparnicima. Čekamo početak sezone s velikim entuzijazmom jer znamo da je Aprilia puno radila tijekom zime i pripremila je nekoliko promjena. Na testiranjima u studenom Aleix nam je odmah dao više korisnih informacija i razvoj motocikla za 2017. temelji se na tome. U Sepangu ćemo provesti nekoliko usporednih testiranja s motociklom iz 2016. kako bi što bolje usmjerili razvoj. Sam će s druge strane nastaviti svoje pripravništvo i glavni cilj mu je napraviti puno kilometara, za početak uglavnom na motociklu iz 2016. U usporedbi sa situacijom prije godinu dana, krećemo s razrađenijim, boljim paketom te s više iskustva na RS-GP motociklu, tako da smo prilično samouvjereni”