Aprilia dominira na samom početku SBK prvenstva.

Objavljeno: 25.02.2013


Prvo, drugo i treće mjesto za Apriliju u prvoj utrci s redosljedom: Guintoli, Laverty, Fabrizio.

Laverty pobjeđuje u drugoj utrci s Guintolijem na drugom mjestu i četiri Aprilije plasirane među prvih šest.
Dva vozača Aprilia Racing tima sada dijele prvo mjesto u ukupnom poretku.

Aprilia vodi u ukupnom poretku među konstruktorima.

Dugo očekivanim prvim krugom Svjetskog SBK prvenstva 2013. dominirala je Aprilia s pobjedama u obje utrke te time potvrdila superiornost tima koji nosi naslov prvaka.

Eugene Laverty i Sylvain Guintoli zauzeli su dvije najviše stepenice na pobjedničkom podiju te sada dijele prvo mjesto u ukupnom poretku sa 45 bodova.
Aprilia vodi u ukupnom poretku među konstruktorima s 50 bodova.

Četverocilindrični motocikli iz Noalea priredili su pravi spektakl na Phillip Islandu osvojivši prva tri mjesta u prvoj utrci te prvim i drugim mjestom za Aprilia Racing tim u drugoj utrci, sa četiri RSV4 motocikla plasirana među prvih šest.

Pobjeda u prvoj utrci, nakon sjajnog napredovanja sa šeste startne pozicije, bila je zaslužena nagrada Sylvainu Guintoliju na njegovoj debitantskoj utrci za Apriliju.
Timski kolega Eugene Laverty ciljnu je crtu prošao odmah iza Sylvaina nakon što je držao vodeću poziciju tijekom gotovo cijele utrke i borio se s rimskim vozačem Michelom Fabriziom, također na Apriliji RSV4 za tim Red Devils Roma.

U drugoj utrci, Guintoli i Laverty odvojili su se od ostatka vozača od samog početka utrke, a pratili su ih Marco Melandri na BMW-u i dvije privatne Aprilije koje voze Michel Fabrizio (Red Devils Roma) i Davide Giugliano (Althea Racing).

Eugene je utrku završio na prvom mjestu, a Sylvain na drugom.
Riječ je o drugoj Eugenovoj pobjedi na Apriliji što je prije svega rezultat napornog rada tijekom proteklog tjedna koji je bio usmjeren na optimiziranje trajanja guma sve do kraja utrke.
Rekord staze, koji je Laverty postavio dva kruga prije kraja utrke, dokazuje učinkovitost tog rada.
Četvrto mjesto Michela Fabrizia (Red Devils Roma) i šesto mjesto Davida Giugliana (Althea Racing) potvrdili su superiornost Aprilije RSV4 na ovoj izvanrednoj australskoj stazi.

„Ustali smo na desnu nogu,“ bile su prve riječi Eugena Lavertyja, „sav rad u proteklih nekoliko dana isplatio se.
Moja Aprilia bila je brza i od prvog do posljednjeg kruga utrke ponašala se onako kako sam želio. Možda sam tijekom prve utrke malo previše čuvao gume, ali sam unatoč tome ostvario dobar plasman na drugo mjesto, dok sam u drugoj utrci vozio malo odlučnije.

Prije kraja, kad sam bio iza Sylvaina i Melandrija, pokušao sam pobjeći i uspio sam, a time sam skinuo još nekoliko desetinki sa svog vremena.
Rekord staze dva kruga prije kraja utrke dokazuje da smo na utrke došli pripremljeni na najbolji mogući način. 45 bodova nakon prve dvije utrke odličan je rezultat. Nikad nisam tako dobro započeo sezonu pa sada razmišljamo o Aragonu i kako nastaviti ovim putem.“

Sylvain Guintoli nije mogao ni poželjeti bolji debi: „Odlično je početi s pobjedom! Iskreno, nakon testiranja znao sam da mogu postići dobar rezultat i namjeravao sam dati sve od sebe.
Moj cilj je uvijek bila pobjeda, ali ponekad se morate prilagoditi uvjetima.

Danas su okolnosti bile dobre, nisam imao briga po pitanju trajanja guma i sve je išlo po planu.
U prvoj utrci nisam dobro startao i izgubio sam nekoliko mjesta, ali iz kruga u krug nalazio sam dobar tempo s kojim sam napredovao.

Eugene je pobjegao ostalima i kad sam ga pretekao, uspio sam zadržati prednost i ostvariti pobjedu. U drugoj je utrci Eugene bio nešto bolji od mene u zadnjih nekoliko krugova. Koristio je strategiju sličnu onoj koju sam ja koristio u prvoj utrci, a ovo je izvrstan rezultat za tim iako smo tek na početku sezone.“