Alvaro Bautista novi Aprilijin MotoGP vozač.

Objavljeno: 16.09.2014


Dvogodišnji ugovor za španjolskog vozača koji je 2006. godine s Aprilijom osvojio naslov prvaka.

Noale, 15. rujna 2014. – Španjolski vozač Alvaro Bautista vozit će jednu od Aprilija koje će sljedeće godine sudjelovati u MotoGP prvenstvu u sklopu Aprilia Gresini Racing tima.

Ugovor je potpisan na dvije godine, odnosno za sezonu 2015. i 2016.
Bautista, vozač s bogatim iskustvom, rođen je 21. studenog 1984. godine u gradu Talavera de la Reina.

Svoje prve korake na svjetskom prvenstvu učinio je s Aprilijom s kojom je, u klasi 125, 2006. godine osvojio naslov prvaka.

U svojoj petoj godini natjecanja u MotoGP klasi, Bautista je osvojio 3 plasmana na podij i jednu prvu startnu poziciju, a ukupno 16 pobjeda, 33 plasmana na podij i 18 prvih startnih pozicija.

Potpisivanje ugovora s Bautistom nastupilo je samo nekoliko sati nakon službene objave o povratku Aprilije u MotoGP svjetsko prvenstvo 2015. godine, u suradnji s Gresini Racing timom.
Voditelj Aprilia racing tima zadovoljno je komentirao: „Ovo predstavlja novi korak u definiranju tima koji će Aprilia motocikle odvesti na staze u sljedećoj MotoGp sezoni.

U petak smo najavili naš povratak u prvenstvo s Gresini Racing timom, a danas smo objavom vijesti o Bautistinom potpisivanju ugovora u mozaik dodali vrlo važan komad.
Posebno sam zadovoljan jer Alvaro ulazi u tim koji dobro poznaje, a time je stvorena podloga za brzo postizanje konkurentnosti.
Iz tog smo razloga ubrzali naše planove za ulazak u MotoGP.“

„Sretan sam što mogu nastaviti raditi s Bautistom,“ rekao je Fausto Gresini, „Alvaro ima golemo iskustvo u MotoGp prvenstvima pa će njegov doprinos zasigurno biti ključan za najbolji razvoj Aprilijinog projekta.
Imam veliko povjerenje u njega i njegov potencijal i uvjeren sam da će ostvariti rezultate kakve očekujemo.
Ovaj dvogodišnji ugovor omogućit će nam zadržavanje kontinuiteta i povezanosti između Alvara i Gresini Racing tima koja je stvorena 2012. godine te je iz godine u godinu sve jača.“

Velika očekivanja od novog projekta ima i Alvaro Bautista: „Vrlo sam sretan zbog potpisivanja ugovora s Aprilijom za sljedeće dvije MotoGP sezone.
U svojoj sam karijeri želio blisko surađivati s proizvođačem motocikala i Aprilia mi je ponudila izvrsnu šansu.
Motiviran sam za ovo novo iskustvo jer se vraćam marki motocikala koja mi je u prošlosti pružila puno zadovoljstva i s kojom sam dijelio uspjeh.
Prije svega, suradnja Aprilije i Gresini Racing tima omogućila mi je nastavak vožnje za tim s kojim sudjelujem na utrkama već tri godine i s kojim sam jako blizak.
U prošlosti sam već radio izravno s proizvođačem i stvarno mi se sviđalo zajedničko razvijanje novog projekta.
Uzbudljivo je znati da ću sada moći računati na podršku brojnih inženjera i tehničara pa jedva čekam početak rada s njima.“