2nd Zagreb H-D Rally

Objavljeno: 23.05.2018


Udruga vlasnika Harley® motora, Pleter Chapter Croatia u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba organizira 2nd Zagreb H-D Rally od 01.-03.06.2018., kojim ujedno i obilježavamo Dan Grada Zagreba.

Ovaj susret ima prvenstveno humanitarni karakter, budući da će sredstva prikupljena prodajom majica i prišivaka za vrijeme održavanja susreta biti donirana dječjem Centru za rehabilitaciju u Sloboštini, kao i prošle godine, kada smo ujedno sredstva donirali i za potrebu izrade mobilne platforme, koja je omogućila jednom mališanu da samostalno hoda (sve potvrde o donacijama dostupne su u našoj Udruzi).

Također, cilj nam je svojim prisustvom, naročito skupnom vožnjom gradom, upozoriti stanovništvo na prisutnost motora i provedbu sigurnosti u prometu.

Očekujemo velik broj motociklista iz Hrvatske i šire, budući da ovaj susret predstavlja turističku atrakciju te će privući i brojne inozemne bikere (za sada je svoj dolazak najavilo 10-ak chaptera iz Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Austrije, Mađarske, Grčke, Srbije, Italije, Slovenije).

Za ovaj susret dobili smo Rješenje grada Zagreba o korištenju Trga bana Josipa Jelačića za okupljanje motocikala u subotu, 02.06.2018. u 12:30 sati.

Dana 01.06.2018. (petak) organiziramo vožnju zapadnim dijelom grada preko kampa „Zagreb“, Rakitje, do Bikers Beer Factory u Savskoj c. 150. Očekujemo da će ovaj dan susretu prisustvovati cca 100 motora.
Dana 02.06.2018. (subota) organiziramo cjelodnevnu skupnu vožnju (paradu) ulicama grada Zagreba, uz policijsku pratnju, kada očekujemo između 300 i 350 motocikala.