2021 Ducati Monster

Objavljeno: 04.12.2020


2020. godina je će biti zapamćena radi COVID-19 virusa i prirodnih katastrofa kao jedna od najlošijih u povijesti, no ljubitelji Ducati proizvoda, Ducatisti, će ju pamtiti i po odluci vodstva tvrtke da od kultnog i karizmatičnog modela Monster napravi proizvod koji je sličniji Yamahi MT-09 nego nekom čistokrvnom Ducati modelu.

Naime novi Monster više ne krasi rešetkasti okvir, nešto po čemu se Ducati oduvijek isticao u moto industriji naspram drugih proizvođača, te u odnosu na starije modele izgleda zaista previše plastično i anemično a i izgubio je prepoznatljiv oblik spremnika za gorivo.

Monster se smatra prvim pravim Naked motociklom kojeg je dizajnirao Miguel Angel Galluzzi davne 1992. godine. Pitamo se što on sada misli dok gleda novog Monstera koji izgleda kao da je proizveden na Istoku a ne u Italiji, te je izgubio šarm, karizmu i tradiciju.

Veliki dio Ducatista je već izrazio žaljenje i razočaranje putem društvenih mreža i blogova vezano za izgled novog Monstera a kako će novi Monster biti prihvaćen na tržištu tek treba vidjeti.

Obzirom da smo jedini portal u RH koji ima objavljenu Ducati enciklopediju te smo specijalizirani za područje talijanske egzotike osjećamo se pozvani izraziti svoje razočaranje novom politikom koju vodi tvrtka Ducati te smo mišljenja da tradiciju, strast, karizmu i povijest ne bi trebalo lako odbacivati radi trendova koji nisu uvijek ispravni.