Od Zagreba pa do oaze u Sahari

Objavljeno: 22.06.2010


Hrvatski putopisac i producent Boris Veličan, nakon avanture pod nazivom: "Skuterom do Kine i nazad", kreće 27. lipnja, znači ove nedjelje, na put iz Zagreba do Tunisa i to pješke!!

Treba spomenuti da Borisu ovo nije prva "šetnja" velikih razmjera, naime 2004. godine je pješke krenuo iz Petrograda do Pariza i propješačio ukupno 2609 kilometara te je iz tog iskustva nastala i knjiga pod nazivom: "Meni je svaki dan nedjelja".

Nakon ovog najnovijeg pothvata, "Zagreb pa do oaze u Sahari", nastat će knjiga pod nazivom: "Melem na rane", u kojoj će biti prikazana iskustva i doživljaji sa "šetnje" koja će trajati tri mjeseca i u kojoj će Boris propješačiti oko 2500 kilometara.

Imali smo čast i priliku napraviti intervju sa Borisom, u kojem smo ga između ostalog pitali i sljedeće.
Motori.com.hr: Kako to da si se odlučio pješačiti do Tunisa? Kako ti je ta ideja pala na pamet?
Boris Veličan: "Poteglo me je! Htio sam ići na Velebit i bolje upoznati Hrvatsku, pa onda kad sam već na Velebitu zašto ne pješke dalje do Italije? A kad sam u Italiji, zašto ne vidjeti i sjever Afrike?
Zanimljivo će biti spojiti i vidjeti, planinsku (Velebit), antičku (Italija) i beduinsku (Tunis) kulturu".
Moramo priznati ima smisla!

Ruta kojom će se Boris kretati: Zagreb- Karlovac- Ogulin- Velebit (po vrhu)- Starigrad Paklenica- Zadar (trajekt do Ancone)- Rim- Napulj- Kalabria- Sicilia (do Palerma)- Tunis- neka oaza uz Alžirsku granicu.

Mi mu želimo sretan put ispunjen pozitivnim iskustvima i povoljne vremenske prilike, te sretan povratak u naše krajeve, a onda još puno puno novih pothvata.
Tko zna, kako je Boris krenuo možda se odluči "prošetati" i po ostatku zemaljske kugle!!?