Aprilia osvaja naslov prvaka među konstruktorima u klasi 125.

Objavljeno: 19.09.2011


Ovo je 46. naslov svjetskog prvaka za ovog talijanskog proizvođača.

Nico Terol pobjedom je na španjolskoj stazi u Aragonu osigurao naslov svjetskog prvaka među konstruktorima u klasi 125.

U trinaestom kolu svjetskog Moto GP prvenstva u klasi 125 Španjolac Terol doveo je svoju Apriliju RSA do osme pobjede u ovoj sezoni te time povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku među vozačima i osigurao naslov svjetskog prvaka Apriliji, sportskoj marki Piaggio Grupe, četiri utrke prije završetka prvenstva.

Aprilia vodi 325 bodova u ukupnom poretku konstruktora ispred Derbija (također dio Piaggio Grupe) koji trenutno zauzima drugo mjesto. Ovo je prednost koju je nemoguće nadoknaditi u preostale četiri utrke.

S ovom pobjedom Aprilia jača svoju titulu najtrofejnije talijanske i europske marke aktivne u Moto GP prvenstvu s 291 pobjedom u Moto GP-u (148 u klasi 125 i 143 u klasi 250) te 37 naslova svjetskog prvaka (19 među konstruktorima i 18 među vozačima).

Aprilia sada ukupno ima 46 naslova svjetskog prvaka iza sebe. Uz 37 u Moto GP prvenstvima osvojila je 7 Off Road naslova te 2 naslova u Superbike-u. Aprilia je nositelj naslova prvaka u SBK prvenstvu s osvojenim naslovima među vozačima s Max Biaggijem i među konstruktorima u 2010. godini.

Pobjeda talijanskog motocikla u klasi 125 klasičan je primjer pažnje koju je Aprilia uvijek posvećivala Moto GP klasi za najmlađe te je time postala prava škola za prvake.

U svojih dvadesetak godina Aprilia je podigla mnoge zvijezde vrhunskog motociklizma. Motociklisti Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Casey Stoner, Max Biaggi, Loris Capirossi, Marco Simoncelli, Manuel Poggiali i Marco Melandri utrkivali su se i učili pobjeđivati na Aprilia motociklima.